Danskerne kurerer vinterdepression med udlandsrejser

6 ud af 10 danskere har følt sig vinterdeprimerede denne vinter, og den lange mørke vinter har givet danskerne udlængsel. Hver anden dansker planlægger således at rejse til udlandet i løbet af foråret. Mange vælger at rejse af sted i påskeferien, hvor udlandsrejsen typisk går til Tyskland, Spanien og Sverige. Det viser en ny undersøgelse.

Foråret er endelig kommet, og for mange danskere er dette ensbetydende med udlandsrejser. Det viser en ny undersøgelse om danskernes rejseplaner i foråret foretaget af valutavirksomheden FOREX Bank blandt 1.545 danskere.

Den lange mørke vinter gjorde os vinterdeprimerede og har givet os trang til at rejse udenlands i forårsmånederne. 6 ud af 10 danskere (61 pct.) har således i større eller mindre grad følt sig vinterdeprimerede denne vinter. Og den kolde vinter har fået mere end hver anden (52 pct.) dansker til at planlægge en forårsferie i udlandet.

Blandt de danskere, som skal på forårsferie i udlandet, vælger hver tredje (31 pct.) at rejse af sted i påskeferien, og for de fleste går turen til Tyskland, Spanien eller Sverige.
Valutaekspert Joakim Husted fra vekslefirmaet FOREX Bank giver følgende råd, til de danskere, der skal af sted:

”Euroen og den danske krone er jo knyttet til hinanden. Men ser man overordnet på det generelle prisniveau i de enkelte lande, så er både Tyskland og Spanien en hel del billigere end Danmark. Så uanset om man skal på shoppingtur til Berlin eller på badeferie i Spanien, så kommer man langt for sine Euro, sammenlignet med priserne i Danmark.”

I Sverige derimod, skal man være opmærksom på, at ferien kan blive noget dyrere. Joakim Husted fortæller:

”Danskere, som rejser til Sverige, skal være opmærksomme på, at den svenske krone er blevet styrket væsentligt på det seneste. Faktisk står den svenske krone stærkere nu, end den har gjort i mange år. Så skal man en tur over Øresund i påsken, må man forberede sig på at veksle lidt flere penge til ferien, end man måske er vant til.”
http://www.forexvaluta.dk

onsdag, april 13th, 2011 Rejser

No comments yet.

Leave a comment