Det er nu du skal handle bil med et billigt Billån

Timingen for at skifte den gamle bil ud med en ny har sjældent været bedre, end den er lige nu. Sådan lyder konklusionen fra BilBasen og Spar Nord, der sammen har gennemgået de seneste fem års prisudvikling på nye og brugte biler i Danmark.

Spar nordbank hjælper gerne med billige Billån

Gennemsnitprisen for en brugt bil er siden efteråret 2009 steget med over 26 procent, og samtidig er gennemsnitsprisen for en ny bil faldet godt 10 procent sammenlignet med 2007. Brugte biler i Mondeo-klassen er dem, der er steget mest i værdi, nemlig næsten 30 procent.

Ifølge cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm har finanskrisen været stærkt medvirkende til at sætte pris-pendulet på bilmarkedet i svingninger. I første omgang betød det, at mange ville sælge, mens kun få ville købe, men det har siden hen ændret sig markant.

Da finanskrisen toppede, valgte mange danskere at udsætte beslutningen om at handle bil. Det gav et efterslæb hos køberne, som i dag er ved at blive indhentet, fordi biler nu en gang er noget, der før eller siden skal udskiftes. Derfor ser vi efterspørgslen boome og priserne på brugte biler følge med op, siger Jens Nyholm.

Og fordi prisen på nye biler fortsat er relativ lav for at hjælpe bilsalget i gang efter krisen, så er timingen for at skifte fra brugt til ny bil lige nu noget nær perfekt.

– Markedet for brugte biler er meget skiftende, og man kan med fordel udnytte, at priserne svinger op og ned. De seneste år er priserne steget, og derfor er det lige nu attraktivt at bytte den brugte bil med en ny, konstaterer direktør for BilBasen Kenneth Andersen.

Kenneth Andersen tilføjer, at efterspørgslen efter brugte biler har været usædvanlig stor i 2011, og han forventer, at handlen for året vil nærme sig en halv million brugte biler. Dermed er omsætningen af brugte biler tilbage på niveau med rekordåret 2006.

Mens de brugte biler i Mondeo-klassen tager føringen i prisstigningerne, så er det de helt små modeller, der fører an i prisfaldet på nye biler.

I 2008 kostede en gennemsnitlig 1-3 år gammel Skoda Octavia 155.000 kroner mod 164.000 kroner året før. I løbet af 2010 steg prisen imidlertid til hele 175.000 kroner svarende til en stigning på 20.000 kroner, og stigningen er fortsat i 2011.

Tilsvarende kostede en ny Toyota Aygo i 2007 114.000 kroner, mens prisen i 2010 var faldet med næsten 10.000 kroner til 105.000 kroner. Også her fortsætter tendensen i 2011.

BilBasen er Danmarks største bilsite med formidling af køb og salg af alle typer af biler. BilBasen har over 450.000 forskellige besøgende hver måned (Kilde: Gemius Real Users). Der er altid over 70.000 nye og brugte biler til salg.
www.bilbasen.dk

torsdag, april 28th, 2011 Billån

No comments yet.

Leave a comment