Husk at anmelde dit krav mod Amagerbanken nu

Forbrugerombudsmanden opfordrer til, at alle med eventuelle krav mod Amagerbanken sikrer sig, at de også kan forfølge kravet efter den 8. maj 2011. Krav mod Amagerbanken skal anmeldes, hvis kravet enten ikke tidligere har været rejst mod Amagerbanken, eller hvis kravet er blevet afvist af Amagerbanken.

– Det er meget vigtigt, at hver enkelt bankkunde sørger for at få anmeldt deres krav mod Amagerbanken inden den 8. maj 2011. Ellers kan kravet være mistet, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe og fortsætter:

– Anmeldelse skal ske over for den nye bank, Amagerbanken af 2011. Det vil ikke være tilstrækkeligt at have henvendt sig til mig med sin sag. Man må selv sikre sig, at der sker anmeldelse over for den nye bank”.

Den nye bank, Amagerbanken af 2011, er ejet af Finansiel Stabilitet, som er statens selskab til afvikling af nødlidende banker.

Forbrugerombudsmanden har flere sager under behandling vedrørende Amagerbanken. Det drejer sig om sager, der relaterer sig til investering eller rådgivning hos den gamle bank. I første omgang skal kunder dog tage kontakt til den nye bank, Amagerbanken af 2011, for at gøre et eventuelt krav gældende.

Sådan anmelder du dit krav til Amagerbanken af 2011
Ved overtagelsen har Amagerbanken af 2011 udstedt et såkaldt præklusivt proklama. Det betyder, at enhver, der mener at have et krav mod den gamle bank, Amagerbanken, som udgangspunkt skal anmelde kravet over for den nye bank, Amagerbanken af 2011, inden for en frist på 3 måneder – det er den frist, der udløber 8. maj 2011.

Du anmelder dit krav fx ved at indlede med ordene: ”Hermed anmelder jeg et krav mod Amagerbanken …”. Teksten skal være ledsaget af fornøden dokumentation og eventuelle renter opgjort pr. 6. februar 2011.

Anmeldelse skal ske til Amagerbanken af 2011 A/S, Amagerbrogade 25, 2300 København S, att.: Adm. direktør Steen Hove.

På Amagerbankens hjemmeside kan du finde yderligere information, og du kan bl.a. læse selve proklamateksten (pdf)

På Finansiel Stabilitets hjemmeside kan du også finde yderligere information, herunder om de krav, der skal anmeldes i henhold til proklamaet (pdf)

mandag, maj 2nd, 2011 Banker

No comments yet.

Leave a comment